Het Praktijkbureau

over bedrijven

Sabrine_strijbosHet Praktijkbureau zoekt naar samenwerkingsverbanden tussen het bedrijfsleven en creatief talent. Mogelijk bestaat binnen een bedrijf de vraag waar een creatief talent een goede oplossing voor kan vinden. Het Praktijkbureau heeft een groot netwerk van waaruit al gelang de opdracht talent geselecteerd kan worden.

 

‘Kunst kan van grote waarde zijn voor het bedrijfsleven, ook buiten de traditionele sponsorrelaties’. Dat benadrukte staatssecretaris Heemskerk dinsdag 8 december 2009 bij de bijeenkomst over 'Bedrijfsleven en Kunstsector' van VNO-NCW en Holland Art Cities. ‘De kunstsector kan veel betekenen voor het Nederlands bedrijfsleven. Maar het is geen vanzelfsprekende alliantie. Het bedrijfsleven en de kunstsector moeten op zoek naar nieuwe samenwerkingsvormen’, aldus Heemskerk.

Kunst kan bijdragen aan oplossingen voor bedrijfsproblemen. Bijvoorbeeld DSM in Delft wilde industriële producten op een innovatieve manier sneller op de markt krijgen. Kunstenaars creëerden 'A room with a view': een ruimte die mensen inspireert en helpt de luiken open te zetten voor creatieve ideeën. Op deze manier kan het bedrijfsleven profiteren van de creativiteit van kunstenaars. In Nederland wordt industrieel erfgoed ook steeds vaker benut voor de kunsten en de creatieve industrie. Denk aan de Westergasfabriek in Amsterdam, Strijp S in Eindhoven en de Creative Factory in Rotterdam. Bron economische zaken.

 

Praktijkbureau op twitter

praktijkbureau RT @CraftsNL: Met de ontwerpwedstrijd ‘Dutch Darlings’ werden makers uitgedaagd om een hedendaags souvenir te ontwerpen op basis van een Ne…
praktijkbureau RT @ffarnhem: Check dit artikel over ArtEZ Fashion Design Arnhem alumnus Barbara Langendijk in deze fantastische top 5 op... https://t.co/H
praktijkbureau @marijehovestad Bedankt! Ik heb de site gevonden en zal contact opnemen met Egbert!

Vacatures

Contact